Werkwijzen LEF Ergotherapie
LEF Ergotherapie vindt persoonlijke aandacht belangrijk. De eerste afspraak bestaat uit een kennismaking, deze kan afhankelijk van de hulpvraag zowel thuis als op de praktijk plaats vinden. Aan de hand van deze eerste afspraak, worden er twee tot drie observatieafspraken in de praktijk gemaakt. Op deze manier kunnen kan er een ergotherapeutische diagnostiek gesteld worden. Vervolgens kan er een voorstel gedaan worden voor een behandelplan.
Behandelen
LEF Ergotherapie behandelt zowel aan huis als in de praktijk. Dit is afhankelijk van de zorgvraag. De therapeut bepaalt samen met de cliënt en de omgeving wat haalbaar is. Behandelen staat voor het oefenen/trainen van vaardigheden die verminderd zelfstandig door de cliënt worden uitgevoerd. Binnen de behandeling staat plezier en het hebben van succeservaring centraal. De behandeling ziet eruit als spel en het doel is dat iedereen met plezier naar de behandeling komt!
LEF Ergotherapie maakt gebruik van de volgende methodes;
- Sensorische Informatieverwerking
- Floortime
- Sherborne Bewegingspedagogiek
- Ervaar het Maar
- Basale Stimulatie
Adviseren
LEF Ergotherapie adviseert met betrekking tot voorzieningen en hulpmiddelen die cliënten met meervoudige complexe problematiek en hun omgeving mogelijk nodig heeft. LEF Ergotherapie is bekend met de manieren waarop er een voorziening/hulpmiddel vergoed kan worden via de zorgverzekeraar en/of gemeente. Bijvoorbeeld het aanvragen van een kinderrolstoel, een communicatiehulpmiddel, een bed of een douchevoorziening. Daarnaast kan LEF Ergotherapie ook adviseren welke mogelijkheden er zijn tot het krijgen van (paramedische) zorg, thuiszorg en gezinsbegeleiding.
Coachen
LEF Ergotherapie coacht zowel de cliënt als de omgeving. Iedere behandeling wordt afgesloten met een korte evaluatie, hierbij wordt besproken wat er aan de orde is gekomen. Daarnaast wordt er ook over de lange termijn nagedacht. Zoals hoe de cliënt thuis dient te handelen, hoe er thuis omgegaan kan worden met de cliënt, wat zijn bruikbare tips en opdrachten voor leerkrachten / school, wat is goed voor de oppas om te weten enzovoorts.