Wachtlijst!

Wij hanteren een wachtlijst. Gemiddeld duurt het 16-18 weken voordat wij het kunnen oppakken.
Per 04-11-2022 hanteren wij een STOP betreft aanmeldingen voor kinderen ouder dan 4 jaar oud.

Groetjes Isabelle, Robin, Cindy en Jantine van LEF Ergotherapie

Jong volwassenen

Kinderen die groter groeien, worden jong volwassen personen. Vanaf het moment dat een kind begint aan zijn of haar puberteit, verandert er ontzettend veel op cognitief, sensomotorisch en sociaal-emotioneel gebied. Dit is vaak voor de jong volwassen persoon als de omgeving van de jong volwassen persoon een moeilijke periode. Er gebeuren veel dingen tegelijkertijd zoals de overgang van het basisonderwijs naar middelbaar onderwijs, het vinden van een plek op het middelbare onderwijs, het ontwikkelen van de seksualiteit, het maken van nieuwe vrienden/vriendinnen en/of het onderhouden van bestaande vriendschappen. Daarnaast begint het afzetten tegen ouders en het systeem, omdat er meer zelfstandigheid wordt nagestreefd in bepaalde handelingen van de jong volwassen persoon of door de omgeving van de jong volwassen persoon. Dit hoort eveneens bij de puberteit maar kan ook gepaard gaan met gedragsproblemen thuis, het minder goed kunnen omgaan met kritiek van buitenaf en het minder kunnen uiten van emoties en gevoelens. 

Maar daarnaast kunnen er ook andere problemen spelen, zoals het gevoelig zijn voor prikkels, hoogbegaafdheid, concentratieproblemen en leerproblemen. LEF Ergotherapie zet zich in voor jong volwassen personen. Door een intensief contact aan te gaan met de jong volwassen persoon en de omgeving te adviseren en coachen. Dit kan plaatsvinden thuis, eventueel in de praktijkruimte, en/of op school. LEF Ergotherapie leert een jongvolwassen persoon letterlijk anders om te gaan met de zelfstandigheid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse benaderingswijzen, (sensomotorische) opdrachten en compensatie technieken die de zelfstandigheid vergroten.
Logo Ergotherapienederland G Logo Ergotherapienederland G
Logo Kp G Logo Kp G
Logo Ketp G Logo Ketp G
Logo Nssi G Logo Nssi G

Contact

LEF Ergotherapie
'Welzijnscentrum de Roerdomp’
Roerdomplaan 6
3084 NM Rotterdam
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2012-2020 LEF Ergotherapie. Alle rechten voorbehouden  |  Design & Development Ministerie van Visuele Zaken.